در این مقاله، به مقایسه دو تا از رقابتیترین و محبوبترین کیف پولهای سختافزاری جدید ارزهای دیجیتال یعنی SafePal و Ledger Nano S می پردازیم.
در واقع با هم به بررسی این موضوع می پردازیم که کدام یک از این کیف پول های سخت افزاری بهتر و ایمن تر است.
مقدمه
موجودی شما چقدر است؟
آیا به والت موبایل یا دسکتاپ نیاز دارید؟
آیا از کیف پول های شخص ثالث استفاده می کنید؟
همه اینها سوالاتی هستند که باید هنگام تصمیم گیری در مورد اینکه استفاده ازکدام یک از این کیف پول ها برای شما بهتر است، در نظر بگیرید. البته باید گفت پشتیبانی از ارزهای دیجیتال مورد نظرتان یکی از مهمترین عوامل (علاوه بر امنیت) هنگام تصمیم گیری در مورد انتخاب بهترین کیف پول سخت افزاری است.
در نهایت، اگر هرکدام از این والتها از رمزارز هایی که می خواهید به صورت آفلاین ذخیره کنید، پشتیبانی نمی کنند، نباید آنها را انتخاب کنید.
بررسی Ledger Nano S

لجرنانو اس یک دستگاه بسیار جمع و جور، شیک و ایمن است که حداقل تا زمان انتشار این مقاله از بیش از 1100 ارز دیجیتال مختلف پشتیبانی می کند. این ویژگی بسیار مهمی است زیرا به این ترتیب آلتکوین های بیشتری مورد پذیرش قرار می گیرند. همچنین برای نگهداری طولانی مدت از ارزهای دیجیتالتان مشکلی نخواهید داشت.
لجر به مسئله ی امنیت اهمیت زیادی می دهد که البته دلایل خوبی هم برای این کار دارد. در طول تاریخ گزارشهای زیادی از هک شدن صرافی ها و گم شدن یا هک شدن کیف پول افراد توسط مجرمین وجود داشته. به همین دلیل داشتن یک دستگاه امن برای ذخیره رمزارزها بسیار مهم است.
Ledger Nano S دستگاهی است که مرتباً و به صورت ماهانه به روز رسانی می شود و ارتقا مییابد تا اطمینان حاصل کند که آخرین محافظتهای امنیتی و رمزارزهای جدید را به امکاناتش اضافه میکند.
ناگفته نماند که این والت در حال حاضر ارزان ترین کیف پول سخت افزاری در میان 3 شرکت معروف کیف پول سخت افزاری است. قیمت آن از 59 دلار شروع می شود!
امنیت Ledger Nano S
لجرنانو اس دارای تنظیمات امنیتی درجه A است که آن را از رقبایش متمایز می کند. این دستگاه از یک عنصر امن استفاده می کند که کلیدهای خصوصی کاربر را در یک محیط مجزا ، امن و جدا از بقیه سیستم عامل ذخیره می کند. این ویژگی در واقع باعث می شود که حتی اگر به هر دلیلی بقیه دستگاهتان به نوعی به خطر بیفتد، کلیدهای خصوصیتان ایمن باقی بمانند.
این والت همچنین از پروتکل استاندارد BIP-39 پشتیبانی میکند که از شما میخواهد یک عبارت بازیابی 24 کلمهای را در طول راهاندازی اولیه تنظیم کنید. این عبارت بازیابی به شما امکان میدهد در صورت بروز هر اتفاقی برای والتتان همچون شکستن یا گم شدن آن بتوانید دوباره رمزارزهای خود را بازیابی کنید و به ارزهای دیجیتالتان دسترسی پیدا کنید.
تجربه کاربری Ledger Nano S
همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، این والت، یک دستگاه براق و جمع و جور و بسیار پایدار و بادوام است. این دستگاه دارای یک صفحه نمایش کوچک OLED و 2 دکمه می باشد که از آنها برای دسترسی به برنامهها، تأیید پین ، تأیید تراکنش، و تولید کلمات عبارت بازیابی در اولین راهاندازی استفاده میشود.
هنگامی که پین خود را در دستگاه وارد می کنید، دکمه سمت راست به عنوان فلش “بالا” و دکمه سمت چپ فلش “پایین” برای اعمال انتخاب های شما عمل می کنند.
همچنین با فشار دادن همزمان هر دو دکمه می توانید انتخاب خود را تایید کنید. بنابراین استفاده از آن بسیار ساده می باشد. این والت همچنین دارای یک پورت میکرو USB برای اتصال کابل USB استاندارد به منظور وصل کردن دستگاه به سیستم MAC یا رایانه شخصی می باشد.
ارزهای دیجیتالی که Ledger Nano S از آنها پشتیبانی می کند.
از نظر فنی، این دستگاه از بیش از 1000 رمزارز مختلف پشتیبانی میکند که البته چند مشکل وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم.
در لینک زیر لیست کاملی از رمزارزهایی که این والت از آنها پشتیبانی می کند را می توانید ببینید:
https://shop.ledger.com/pages/supported-crypto-assets
مشکل اینجاست که فقط می توان 3 یا 4 برنامه را به طور همزمان روی دستگاه نگه داشت. به عنوان مثال اگر فقط 3 برنامه را روی دستگاه داشته باشید و بخواهید چهارمی را هم اضافه کنید، دستگاه اخطار می دهد که باید یکی از برنامه های موجود را حذف کنید تا برای برنامه جدید فضا ایجاد شود.
حافظه رم یا فضای موجود در دستگاه بسیار محدود است، بنابراین اگر فقط 2 تا 3 نوع رمزارز دارید که می خواهید همزمان مدیریت کنید، استفاده از این والت به کارتان می آید. همچنین به هنگام هر به روزرسانی، دستگاه از شما می خواهد که مراحل حذف همه برنامه ها را طی کنید و سپس دوباره وارد سیستم عامل شده و مجددا آنها را نصب کنید.
این امر برای کاربران جدی کیف پولهای سختافزاری خستهکننده و واقعاً مضر است. درست است که همواره باید بک آپ داشت و مراقب هر به روزرسانی بود، اما باز هم این مسئله ای است که تنها هنگام استفاده از این دستگاه با آن مواجه هستیم.
بررسی والت SafePal

این دستگاه در اصل توسط بخش آزمایشگاهی بایننس ساخته شد. آنها میخواستند رویکردی منحصربهفرد به کیف پول سختافزاری داشته باشند. به این معنی که این والت برای کاربران معمولی به اندازه کافی ارزان باشد، اما از زنجیره بایننس نیز پشتیبانی بکند و همچنین باعث افزایش پشتیبانی پروژههای داخلیشان شود. می توان گفت این کیف پول یک والت سخت افزاری منحصر به فرد است که از نظر طراحی، عملکرد و تجربه کلی کاربری، بسیار متمایز می باشد.
امنیت SafePal
یکی از جذاب ترین ویژگی های این دستگاه قیمت ارزان آن است : تنها 39.99 دلار! بله درست خواندید! اما چرا اینقدر ارزان ؟ خوب، با وجود اینکه این دستگاه بسیار شیک و گران به نظر می رسد، اما از پوشش پلاستیکی و یک دوربین بسیار کوچک ساخته شده که برای انجام معاملات با وضوح بسیار پایین استفاده می شود. با این وجود استفاده از آن امن است.
این مدل طراحی، لزوما چیز بدی نیست. اما می توان گفت که همانقدر که پول می دهید آش می خورید! یکی از ویژگیهای کلیدی که این دستگاه را از اکثر کیف پولهای سختافزاری رقیب متمایز میکند، این واقعیت است که این والت هیچکدام از موارد زیر را ندارد :
- NFC
- BLUETOOTH
- USB
- CELLULAR
- EXTERNAL DEVICE CONNECTIONS
این امر به دستگاه امنیت بیشتری میدهد. همچنین استفاده از آن را نیز آسانتر میکند، زیرا به غیر از گوشی هوشمندتان ، به هیچ وسیله اضافی برای کار کردن با آن نیاز ندارید. در واقع تنها چیزی که نیاز دارید یک شارژر است که از USB-A برای شارژ دستگاه استفاده می کند و نیز یک گوشی هوشمند برای دانلود برنامه SafePal به منظور راه اندازی اولیه دستگاه.
تجربه کاربری SafePal
سیف پال ارزان ترین کیف پول سخت افزاری کاملا بی سیم در بازار است. این دستگاه تنها با تلفن هوشمند شما و دوربین تعبیه شده در دستگاه تعامل دارد که به شما امکان می دهد اطلاعات رمزگذاری شده را از طریق کد QR منتقل کنید. این والت واقعا یک دستگاه منحصر به فرد است. این کیف پول سخت افزاری همچنین بسیار محکم است و استفاده از آن ساده و آسان است.
همانطور که در بالا ذکر شد، این دستگاه هیچ نقطه ضعفی از نظر اتصال ندارد و توسط هیچ فرکانس رادیویی یا دستگاه اینترنتی مستقیماً قابل هک نیست. این دستگاه در واقع یک کیف پول سختافزاری بیسیم منحصربهفرد است که میتوان در حال حرکت نیز از آن استفاده کرد. می توان گفت این والت یکی از معدود کیفپولهای سختافزاری است که «واقعاً بیسیم» بوده و هیچگونه وابستگی به دستگاههای دیگر ندارد. نکته مهم دیگر اینکه قیمت آن بسیار مناسب بوده و زیر 50 دلار است!
ارزهای دیجیتالی که SafePal از آنها پشتیبانی می کند.
این والت فقط از بیت کوین، اتر و توکن های ERC-20، BNB، Litecoin، Dash و Bitcoin Cash پشتیبانی می کند. با این حال، سازندگان این والت وعده داده اند که در آینده از Ripple (XRP) و Tron (TRX) نیز پشتیبانی خواهند کرد. تیم توسعه دهنده این کیف پول در تلاش هستند تا رمزارزهای بیشتری به این والت اضافه کنند. البته امیدواریم با این کار قیمت خود را افزایش ندهند زیرا در این صورت استفاده از آن برای اکثر کاربران مشکل خواهد شد. علاوه بر این، باید اضافه کرد که این والت از توکن های زنجیره بایننس (BEP2) نیز پشتیبانی می کند زیرا این دستگاه یک کیف پول سخت افزاری بایننس است. در لینک زیر لیست کاملی از رمزارز هایی که این والت از آنها پشتیبانی می کند را می توانید ببینید :
https://www.youtube.com/watch?v=S9q0DAWRSnk&feature=emb_imp_woyt
مقایسه SafePal و Ledger Nano S: نتیجه گیری
در پایان باید گفت هر دو کیف پول سخت افزاری نام برده از بهترین نمونه های موجود در بازار امروز هستند. قیمت هر دوی آنها زیر 60 دلار است (با توجه به رقبایشان بسیار ارزان هستند) و SafePal در حال حاضر با قیمت زیر 40 دلار به فروش می رسد.
Ledger Nano S تیم توسعه عظیمی دارد و از نظر فنی بیش از 1000 رمزارز را پشتیبانی می کند، با این حال، همانطور که در بالا ذکر شد، تنها می توانید 3 تا 4 نوع ارز دیجیتال را به طور همزمان روی دستگاه نگه دارید. انتخاب رمزارزهای مختلف در این والت (به خصوص اگر بخواهید مجموعه خود را گسترش دهید یا جایگزین کنید) یک ویژگی بسیار خوب به شمار می رود.
با این حال، با وجود اینکه با SafePal نمی توان از ارزهای دیجیتال مختلف (در حال حاضر) نگه داری کرد اما باید گفت استفاده از SafePal بسیار امن تر است.
ویژگی عدم نیاز به اتصال به USB، بلوتوث یا هر روش انتقال دیگری به جز کد QR رمزگذاری شده از طریق دوربین، باعث هرچه بیشتر جذاب شدن این والت بین کاربران و گسترده تر شدن بازار فروش آن شده.
اما در نهایت می توان گفت همه چیز به وضعیت فعلی شما بستگی دارد.
باید از خود بپرسید:
“چه رمزارز هایی را می خواهم به صورت آفلاین ذخیره کنم؟”
“آیا برای استفاده از این دستگاه باید از کامپیوتر استفاده کنم؟”
“آیا می خواهم بیش از 3 نوع رمزارز مختلف را همزمان روی دستگاهم نگه دارم؟”
اگر نظر ما را می خواهید باید بگوییم پیشنهاد ما SafePal است. این ابدا به این معنی نیست که Ledger Nano S دستگاه بدی است. در واقع ما معتقدیم که استفاده از SafePal ساده تر و ایمن تر می باشد. همچنین این واقعیت که در حال حاضر این والت ارزان تر است نیز یک امتیاز دیگر برای آن محسوب می شود.