• خانه
  • مقالات
  • معرفی توکن «اینترنت کامپیوتر» یا “ICP” برای مبتدیان
ارز icp

معرفی توکن «اینترنت کامپیوتر» یا “ICP” برای مبتدیان

پیشنهاد نوین والت

هر سوالی داری ما سعی می کنیم مثل یه دوست به شما مشاوره بدیم . کافیه فرم مارو پر کنی و کمی راجع به مشکلت یا سوالت توضیح بدی

عناوین این مقاله

این مقاله از نوین والت، به بررسی کامل ارز icp می پردازد. رمزارزها و سیستم مالی غیرمتمرکز (دیفای)، هر دو، مورد تقدیر هستند. با این حال، هر دوی آن‌ها، هنوز هم، بر یک سیستم متمرکز یعنی اینترنت کار می‌کنند. «پروتکل اینترنت کامپیوتر» “Internet Computer Protocol” و توکن آن «آی‌سی‌پی» “ICP” قصد تغییر آن را دارند.

 

فهرست:

  • توضیح پروتکل اینترنت کامپیوتر (آی‌سی‌پی).
  • چه کسی مسئول «آی‌سی‌پی» است؟
  • «آی‌سی‌پی» چگونه کار می‌کند؟
  • چه چیزی توکن «آی‌سی‌پی» را ویژه می‌سازد؟
  • آیا خرید توکن «آی‌سی‌پی» ایده‌ی خوبی است؟

 

توضیح پروتکل اینترنت کامپیوتر (ارز icp)

به زبان ساده، ارز icp اولین پروژه در نوع خود است که به جای استفاده از برنامه‌ها یا لایه‌ی ذخیره‌ی اطلاعاتی، خودِ اینترنت را مقیاس می‌کند. به این ترتیب، افراد و کسب و کارها می‌توانند هر نوع نرم‌افزار یا مطلبی را بدون وابستگی به انحصارطلبانی چون فیسبوک، گوگل، آمازون یا توییتر مستقر سازند.

پروتکل به‌عنوان یک پروژه‌ی منبع آزاد و مقیاس‌پذیر، نه تنها قابلیت تغییر و استفاده از دیگر بلاک‌چین‌ها را داراست، بلکه، تمام برنامه‌هایی که قبلاً به یک زیرساخت متمرکز متکی بودند نیز می‌توانند روی زنجیره اجرا شوند. “ICP” در کنار  “filecoin”ارکان اصلی وب سه‌صفر هستند. چیزی که باعث می‌شود، اینترنت، با استفاده از زنجیره‌های غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند، به بازسازی “full-stack” اینترنت بپردازد.

طریقه‌ی کار کیف پول “MetaMask” را در نظر بگیرید – این کیف پول پروتکل‌های دیفای را به یک واسط واحد متصل می‌سازد. آی‌سی‌پی حتی عمیق‌تر از این‌هاست و به قراردادهای هوشمند، این امکان را می‌دهد که به سایر قراردادهای هوشمند متصل شده و محتوای وب را به کاربر نهایی “end-user” تحویل دهند.

چه کسی مسئول «آی‌سی‌پی» است؟

پروتکل در سال 2016 م. و تحت نظارت بنیاد غیرانتفاعی دیفینیتی “Difinity” راه‌اندازی شد، این بنیاد چیزی بیش از 200 توسعه‌دهنده از سراسر دفاتر خود در سانفرانسیسکو، زوریخ، پالو آتو و توکیو را شامل می‌شود.

این دفاتر مجموعاً، کارهای آکادمیک چشمگیری را انجام داده‌اند و تاکنون تقریباً صد هزار ارجاع دانشگاهی به آن‌ها شده است. پس از بودجه‌بندی سال 2018 م.، دیفینیتی موفق شد که رقمی بالغ بر 195 میلیون دلار را برای توسعه‌ی پروژه جمع‌آوری کند.

«اینترنت کامپیوتر» توسط دومینیک ویلیامز “Dominic Williams” ایجاد شد، وی آی‌سی‌پی را «اینترنت آزاد جدید» معرفی کرد و اینترنت را «به‌مثابه کامپیوتری تصویر کرد که میزبان نرم‌افزارهای امن، با قدرت‌های زیاد است».

ویلیامز یک دانشمند کریپتوگرافیک (رمزنگاری) است و در درجه‌ی اول به عنوان مخترع “Treshold Relay” و “Probabilistic Slot” شناخته می‌گردد. سرمایه‌گذاران بنیاد به طور عمده سرمایه‌‌گذاران ریسک‌پذیری چون “Aspect Ventures”، “Amino Capital”، “Eterna Capital”، “Polychain Capital” و “Andreessen Horowitz” هستند.

در سال 2020 م. دیفینیتی از اولین “dApp” خود در کنفرانس سالانه‌ی “Davos” که زیر چتر «مجمع جهانی اقتصاد» قرار می‌گیرد رونمایی کرد. این برنامه “LinkedUp” نامیده می‌شود و نسخه‌ی غیرمتمرکز “Linkedin” بود. به همین ترتیب، بعدها “CanCan” یک نسخه‌ی باز از “TikTok” را ارائه داد که فقط از 1000 خط کد تشکیل شده و می‌تواند با نیازهای ذخیره‌سازی، مقیاس‌بندی شود.

در هفتم ماه می 2021، پروتکل اینترنت کامپیوتر اولین شبکه‌ی عمومی خود را راه‌اندازی کرد. طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، اینترنتی که آی‌سی‌پی پشتیبانی می‌کند، یعنی اینترنت باز، باید ظرف 20 سال آینده اینترنت بسته را تحت‌الشعاع قرار دهند.

«آی‌سی‌پی» چگونه کار می‌کند؟

با آنکه کد اینترنت کامپیوتر تا حد زیادی منبع آزاد است، اما تحت لیسانس “Apache License 2.0” قرار دارد و بخش‌هایی از آن از “Internet Computer Shared Community Source license” و “Internet Computer Community Source license” استفاده می‌کنند.

این شبکه، با یک زبان کاملاً جدید به نام “Mokoto” توسعه یافته که توسط بنیاد دیفینیتی برنامه‌نویسی شده است. با این حال ساختار آی‌سی‌پی همچنان از زبان‌های “Rust” و “C” پشتیبانی می‌کند.

درست است که ارز icp به مانند “Cardano” یا به همین زودیا “Ethereum”، بر اساس اجماع “PoS” ساخته شده، اما از چهار لایه‌ی هویت، پروتکل “Random Beacon”  (پروتکلی برای یک شبکه‌ی عمومی مستقل)، بلاک‌چین و دفتر اسناد رسمی تشکیل می‌شود.

تفاوت کلیدی دیگر ارز icp آن است که برای اجرای خودکار کنش‌ها، از کنیستر “Canister” استفاده می‌کند و قراردادهای هوشمند را بکار نمی‌برد. به لطف چهار لایه بودنشان، این کنیسترها، مقیاس‌پذیری تقریباً بی‌نهایتی را در اختیارمان قرار می‌دهند.

مهم‌تر آن که «تکنولوژی [نوین] کلید زنجیره» “Chain Key Technology” باعث می‌شود که آی‌سی‌پی با سرعت وب اجرا شود – بررسی‌ها و عملکردها در کسری از ثانیه انجام می‌شوند، این در حالیست که سرعت بلوک آن باید تا پایان سال به 1000 بی‌پی‌اس افزایش یابد. در مقایسه، بی‌پی‌اس اتروم در ماه ژوئن 13.22 بوده است.

در کل، با ترکیب ساختن توانایی تمامی نودهای بلاک‌چین‌، توکن آی‌سی‌پی یک بستر یکپارچه تولید می‌کند که می‌تواند هر نوع برنامه‌ای را در هر مقیاسی میزبانی کند. کابر نهایی بدون آنکه تفاوتی میان اینترنت بسته و باز احساس با کنیسترها تعامل می‌کند.

چه چیزی ارز icp را ویژه می‌سازد؟

 

 

توکن آی‌سی‌پی “ICP” که پیش‌تر با نام “DFN” شناخته می‌شد، مستقیماً با سیستم عصبی شبکه “NNS” آی‌سی‌پی متصل است. سیستم عصبی شبکه یا اِن‌اِن‌اِس پروتکل حاکمیتی برای مدیریت شبکه است که اولین بار در سپتامبر 2020 رونمایی شد و شامل چهار مولفه می‌شود:

  • مراکز اطلاعاتی – هم اینک 48 عدد
  • نودها – هم‌اینک 1.300 عدد
  • زیرشبکه‌ها – شبیه پاراچِین‌های “Polkadot”
  • کنیسترها – قراردادهای کوچک فوقِ مقیاس‌پذیر

در سایر بلاک‌چین‌ها، کاربران برای مشارکت در حاکمیت باید رمز “ICP” خود را قفل کنند. هنگامی که رمز برای مدتی قفل ماند تبدیل به “Neuron” می‌شوند و به سهام‌داران اجازه‌ی رای می‌دهند، البته قدرت رای‌‌دهی به تعداد کدهای آی‌سی‌پی قفل شده بستگی دارد.

علاوه بر این، هر ماه، نورون‌ها، حقِ رای پاداش می‌دهند. در خارج از حاکمیت، از توکن‌های کامپیوتر، برای تامین انرژی “dApp” هایی که بر روی بلاک‌چین آی‌سی‌پی میزبانی می‌شوند، استفاده می‌شوند. اگر توسعه‌دهنده‌ای بخواهد برنامه‌ای را مستقر سازد، باید توکن کامپیوتری را به «چرخه‌هایی‌» تبدیل کند که تمامی اعمال درون قراردادهای هوشمند کانیستر را انجام می‌دهد.

 

 

همان طور که از اینفوگرافیک مشخص است، توکِنومیک «اینترنت کامپیوتر» به نیروهای تورمی و ضدتورمی متکی است، و توکن اولیه آن 469.213.710 است. توزیع جریان توکن آی‌سی‌پی، 128.985.798 آی‌سی‌پی است. در عرض یک هفته پس از راه‌اندازی شبکه اصلی آی‌سی‌پی، توکن «اینترنت کامپیوتر» به یک سقف 71.8 میلیارد دلاری دست یافت، اما سریعاً 4.8 میلیارد دلار کاهش دید و قیمت توکن کامپیوتر به 37.58 دلار رسید.

 

 

آیا خرید توکن «آی‌سی‌پی» ایده‌ی خوبی است؟

تاکنون صرافی‌های بزرگ رمزارزی مانند “Binance”، “Coinbase”، “Huobi”، “Gate” و دیگران ارز icp را جز فهرست خود قرار داده‌اند.

اگرچه ماموریتی که دیفینیتی دارد مقابله با انحصار “Big Tech” و رفتار استبدادی آن است، اما آنکه اولین “dApp” خود را در «مجمع جهانی اقتصاد» – ارگانی که خود تمرکز و نظارت را ترویج می‌کند – رونمایی کرد کمی مخاطره‌برانگیز است.

در هر حال، آی‌سی‌پی از لحاظ مطالعات علمی و دانشگاهی قوی است. علاوه بر این، پروژه‌ی دیگری به مانند آن که به ذخیره‌سازی غیرمتمرکز داده‌ها می‌پردازد – به غیر از “Filecoin” – وجود ندارد. خود توکن هم به جاهای خوبی می‌رسد. برندینگ این توکن صحبت از هدف بسیار جاه‌طلبانه‌ای می‌کند، هدفی که اینترنت را دوباره به مکانی جذاب و باز تبدیل می‌سازد.

با دیگران نیز به اشتراک بذارید :

مقالات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید