انواع کیف پول های کریپتو

انواع کیف پول های کریپتو

پیشنهاد نوین والت

هر سوالی داری ما سعی می کنیم مثل یه دوست به شما مشاوره بدیم . کافیه فرم مارو پر کنی و کمی راجع به مشکلت یا سوالت توضیح بدی

عناوین این مقاله

پارس وی دی اس

وجه تمایز اصلی بین انواع مختلف کیف پول کریپتو، مکان فیزیکی ای است که کلیدهای شما در آن ذخیره می شوند. در این مقاله از نوین والت یک نمای کلی از انواع کیف پول های کریپتو را ارائه می دهیم. همچنین به شما کمک می کنیم کیف پول مناسب خود را پیدا کنید.

کیف پول کریپتو در واقع اپلیکیشنی است برای تولید، مدیریت و ذخیره کلیدهای کریپتو ، کلید عمومی و خصوصی شما. همچنین به وسیله آن می توانید موجودی خود را بررسی کنید و وجوهتان را دریافت و ارسال کنید.

 

واع کیف پول های کریپتو و ارزهای دیجیتال
انواع کیف پول های ارز دیجیتال

کیف پولهای وب میزبانی شده (Hosted Web)

کیف پول های میزبانی شده (Hosted) و غیر میزبانی شده با هم تفاوتهایی دارند. با کیف پول های وب میزبانی شده، کلیدهای شما به صورت آنلاین توسط شخص ثالث قابل اعتماد ذخیره می شود. این شخص ثالث معمولا صرافی هایی مانند Coinbase، Binance یا Bittrex هستند. هنگامی که یک حساب کاربری در یکی از این پلتفرمها ایجاد می کنید، آنها یک ورودی در پایگاه داده داخلی خود ایجاد می کنند که حساب شما را به مجموعه ای از جفت های کلید برای ارز های مختلفی که لیست کرده اند، مرتبط می کند.

مزیت کیف پول وب میزبانی شده این است که می توانید رمز عبور خود را در صورت فراموشی یا اشتباه وارد کردن آن ، دوباره بازیابی کنید. این مزیت مهمی است چرا که گم کردن یا از دست دادن کلیدهای خصوصی  (همراه با عبارت بازیابی) در سایر موارد منجر به از دست دادن سرمایه می شود.

اگرچه این ویژگی اطمینان‌بخش به نظر می رسد، اما این کیف پولها (که هات والت یا کلود والت نیز نامیده می شوند) معایبی نیز دارند. به یاد داشته باشید اگر کلیدهای خود را کنترل نکنید، کنترل سرمایه خود را ندارید. همیشه  اعتماد کردن به شخص ثالث خطرناک است، فارغ از اینکه چقدر قابل اعتماد به نظر  برسد. اولاً، آنها نسبت به افراد معمولی، هدف جذاب تری برای هکرها هستند چون مجموعه سرمایه ای که به آنها سپرده شده رقم بزرگتری است. دوم، یک تغییر ناگهانی در مقررات موجود، امکان دارد (در بدترین سناریو)، باعث شود آنها نتوانند وجوه خود را برداشت کنند. البته این بعید است، اما قطعا غیرممکن نیست.

ثالثاً، همیشه احتمال ورشکستگی یا سرقت پول نیز وجود دارد. با این وجود در صورت استفاده از صرافی‌های اصلی مانند موارد ذکر شده در بالا، این ریسک خیلی کم می شود ، اما از بین نمی رود. کافیست از مشتریان سابق Mt. Gox بپرسید.

بنابراین به دلایلی که ذکر شد، ما به همه توصیه می کنیم که خود شخصا کلیدهای دارایی هایشان را ذخیره کنند. این یعنی کلیدهایتان را در کیف پولی ذخیره کنید که به وسیله آن کنترل کلیدهای خصوصی خود را داشته باشید. با این کار مسئولیت ایمنی وجوهتان تنها به عهده خودتان خواهد بود و این در واقع یکی از انگیزه های اصلی وجود ارزهای دیجیتال است! اگر می خواهید یک تریدر حرفه ای باشید و این کار را دائما انجام دهید، همیشه باید مقداری از وجوه خود را در صرافی نگه دارید. برای درست انجام دادن این کار نیز به هر حال سطح تخصص شما باید از این مقاله بسیار بیشتر باشد.

کیف پول های وب غیر میزبان (Non-Hosted Web Wallets) 

علاوه بر کیف پول های میزبانی شده، طیفی از کیف پول های وب غیر میزبان نیز وجود دارد. محبوب‌ترین کیف پول وب غیر میزبان MyEtherWallet  است که می‌تواند اتر (ETH) و تمام توکن‌های ERC-20 (توکن‌هایی که در بلاکچین اتریوم وجود دارند) را ذخیره کند.

این کیف پول ها یک رابط برای بررسی وجوه شما و ایجاد تراکنش در مرورگر وب شما ارائه می دهند، اما لازم است شما با هر بار ورود، کلیدها را دوباره وارد کنید.شما همچنین می توانید با فایل keystore /.json به کیف پول خود دسترسی داشته باشید اما این کار توصیه نمی شود. این فایل حاوی کلید خصوصی شماست و زمانی که کیف پول خود را ایجاد می کنید، می توانید آن را دانلود کنید اما اگر آن به دست افراد نادرستی بیفتد، آنها به وجوه شما دسترسی پیدا خواهند کرد، بنابراین ذخیره آن در دسکتاپ، کار درستی نیست. ولی اگر می خواهید از این روش استفاده کنید، باید فایل json. را رمزگذاری کنید و آن را در دستگاه جداگانه ای مانند درایو USB ذخیره کنید. برای استفاده از آن، درایو را متصل کنید، فایل را رمزگشایی کنید، سپس فایل را در مرورگر و voila خود انتخاب کنید. پس از آن، می توانید مجدداً از برنامه خارج و دیسکانکت شوید.

استفاده از کیف پول وب بدون میزبان، کاملاً راحت است و ایمنی آن به روشی که برای حفظ کلیدهایتان انتخاب می کنید بستگی دارد.

کیف پول های موبایل و دسکتاپ 

چنانچه کیف پول موبایل یا دسکتاپ داشته باشید ممکن است برایتان سوال شود که کلیدهای (کریپتو) شما کجا هستند؟ کیف پولهای دسکتاپ و موبایلتان نیز پاسخ خواهند داد: روی دستگاه!

امروزه تلفن‌ها و تبلت‌ها قدرتمندتر از همیشه عمل می کنند. تفاوت بین کیف پول دسکتاپ و تلفن همراه بسیار کم است. اما استفاده از کدام یک ایمنتر است؟

تا اینجا با هم فهمیدیم که انواع کیف پول های کریپتو چه عملکردی دارند : مشاهده، دریافت و ارسال تراکنش. اگر می خواهید از کریپتو برای تراکنش های روزمره استفاده کنید، به هیچ وجه نباید وجوه خود را در کیف پول تلفن همراه نگه دارید. همانطور که قبلا ذکر شد، هنگام ایجاد کیف پول ، یک عبارت بازیابی دریافت خواهید کرد که باید آن را ایمن نگه دارید. معمولاً یک پین، رمز عبور یا محافظ Face-/Touch-ID برای دسترسی به کیف پول وجود دارد.

هرگز نباید بیشتر از مقداری که می خواهید خرج کنید در یک کیف پول موبایلی نگه دارید. این دقیقا مشابه استفاده از پول نقد است: هیچکس تمام پولش را در یک کیف پول با خود حمل نمی کند. همه به اندازه ای که به پول نقد نیاز دارند از حسابشان برداشت می کنند و بقیه را در حساب خود (یا زیر تشک!)  نگه می دارند.

کیف پول های دسکتاپ و موبایل، شامل دو نوع “سینگل کارنسی والت” و “مالتی کارنسی والت” می شوند . معنی هر دو این اصطلاحات از اسم آنها معلوم است: اولی به شما امکان می دهد یک ارز را ذخیره کنید، در حالی که دومی چندین ارز را پشتیبانی می کند.

برخی از نمونه های محبوب تر کیف پولهای دسکتاپ عبارتند از Coinomi و Sphere by Horizen.

همچنین نمونه های محبوب کیف پول تلفن همراه، شامل Coinomi، Mycelium یا Paytomat می شود، گرچه نمونه های بسیار دیگری نیز وجود دارند.

اگر اولین ارزهای دیجیتالتان را از یک صرافی دریافت کردید، به شما توصیه می کنیم وجوه خود را از صرافی (کیف پول میزبانی وب) به انواع کیف پول های کریپتو یعنی یک کیف پول دسکتاپ، کاغذی یا سخت افزاری منتقل کنید. برای این کار ابتدا مبلغ کمی را انتقال دهید تا مطمئن شوید همه چیز طبق برنامه پیش می رود. اگر اولین تراکنشتان به درستی انجام شد، می توانید بقیه ارزهایتان را ارسال کنید. حالا ارزهایتان از خطرات شخص ثالث در امان است، اما مسئولیت کامل وجوهتان تنها به عهده شخص خودتان خواهد بود.

کیف پولهای کاغذی  

چنانچه دارای یک کیف پول کاغذی باشید و برایتان سوال شود کلیدهایتان کجا هستند؟ پاسخ ساده خواهد بود: در دستتان! کیف پول کاغذی در واقع کلید عمومی و خصوصی شما است که روی کاغذ چاپ شده. تقریباً هر ارز دیجیتال یک جنراتور کیف پول کاغذی ارائه می دهد. برای ایجاد یک جفت کلید و سپس چاپ آن، ابتدا باید آنتروپی (اصطلاحی برای بی نظمی) ایجاد کنید، به عبارت دیگر: سعی کنید کلیدهایتان تا حد ممکن به صورت رندوم انتخاب شده و شکل بگیرند.

این کار معمولا به صورت خودکار انجام می شود، اما گاهی اوقات برای ایجاد تصادفی (رندوم) آنها ، باید به طور تصادفی ماوس خود را حرکت دهید یا کلیدهای صفحه کلید خود را فشار دهید. هنگام چاپ کیف پول کاغذی خود، نباید از چاپگر مشترکی مانند چاپگر محل کارتان استفاده کنید. همچنین بهتر است چاپگری که با آن کار می کنید به اینترنت متصل نباشد.

این را هم باید در نظر داشت که چاپگرها معمولاً یک کپی از فایل‌هایی را که آخرین بار چاپ کرده‌اند نگه می‌دارند که مهاجم ممکن است از آن سوء استفاده کند. پس از چاپ کیف پول با چیزی شبیه به این مواجه خواهید شد:

کیف پول کاغذی

حالا تنها یک کار باقی مانده است: ارسال ارزهای خود به کلید عمومی. پس از آن، شما یک هدیه عالی و یک کیف پول طولانی مدت برای ارزهای خود دارید. اما خطر اصلی کیف پول کاغذی این است که همیشه امکان دارد به طور تصادفی آن را گم کنید یا از دست بدهید. به خصوص اگر  عبارت بازیابی کلید خصوصی نداشته باشید، با گم کردن کیف پول کاغذیتان ، در خطر از دست دادن تمام وجوه خود خواهید بود.

بنابراین حتما محل نگهداری کیف پول کاغذی خود را هوشمندانه انتخاب کنید. اگر همچنان نگرانید می توانید چند نسخه از کیف پولتان چاپ کنید و هرکدام از آنها را در مکان های جداگانه و امن نگه دارید.

کیف پولهای سخت افزاری 

اما برویم سراغ بهترین گزینه از  انواع کیف پول های کریپتو یعنی کیف پول های سخت افزاری. با یک کیف پول سخت افزاری، کلیدهای شما در چیزی به نام “”secure element در دستگاه ذخیره می شوند.

secure element مکانی برای ذخیره اطلاعات (در اینجا، کلیدها) است که کامپیوترتان یا هر دستگاه دیگری حتی در صورت اتصال مستقیم، به آن دسترسی نخواهد داشت.این کیف پول اگرچه شبیه یک درایو USB ساده به نظر می رسد، اما در واقع می تواند عملکردی بیشتر از ایجاد فضای ذخیره سازی برای کلیدهای شما داشته باشد.

برای استفاده از کیف پول سخت افزاری، باید از یک رابط استفاده کنید. رابطهای مختلفی وجود دارندکه باید از بین آنها یکی را انتخاب کنید. به عنوان مثال MyEtherWallet  و چند کیف پول دیگر از کیف پولهای سخت افزاری پشتیبانی می کنند.

علاوه بر این، می توانید از برنامه های کیف پول بومی ارائه شده توسط سازنده نیز استفاده کنید. به عنوان مثال، برنامه بومی سازنده  کیف پول سخت افزاریLedger ، Ledger Live” “ نامیده می شود.

انواع کیف پول های سخت افزاری: لجرنانو اس، لجرنانو ایکس، ترزور وان، ترزور تی و…

کیف پول سخت افزاری چگونه کار می کند؟ 

زمانی که می خواهید وجوهتان را دریافت کنید رابط کیف پول سخت افزاری، آدرسی ایجاد می کند. استفاده از آن نیز بسیار ساده است:

اگر روی دکمه دریافت کلیک کنید، فرآیند دریافت در پس‌زمینه اجرا می‌شود و آدرس برای اشتراک‌گذاری با فرستنده نمایش داده می‌شود یا اگر می خواهید پولی ارسال کنید، برنامه تراکنش خام را ایجاد می کند که باید امضا شود. سپس تراکنش بدون امضا، به کیف پول سخت افزاری شما ارسال می شود، جایی که توسط کلید خصوصیتان امضا می شود. سپس امضا به کامپیوتر شما برگردانده می شود و تراکنش به صورت کامل شده (شامل امضای شما) در نتورک پخش خواهد شد.

 بنابراین کلید(های) خصوصی شما هیچ گاه از دستگاه خارج نمی شوند و حتی برای رایانه ای که با آن از کیف پول سخت افزاری خود استفاده می کنید نیز قابل مشاهده نیستند.

به همین دلیل استفاده از کیف پول سخت افزاری، امن ترین راه برای ذخیره ارزهای دیجیتال به خصوص برای مقادیر زیاد به شمار می رود. همچنین چنانچه دستگاه شما خراب شود، همیشه عبارت بازیابی خود را به عنوان پشتیبان خواهید داشت.

در صورت بروز مشکل در کیف پول سخت افزاری خود، می توانید از خدمات تعمیر کیف پول سخت افزاری نوین والت استفاده نمایید.

با دیگران نیز به اشتراک بذارید :

مقالات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید